Fagerlund teaterlag: Musefella

Om arrangementet

Glem St Martins Theater i Londons West End, nå er det Folkvang på Jaren som gjelder!

Siden premieren i 1952 har «The Mousetrap» gått kontinuerlig  i Londons West End helt fram til Covid 19 pandemien satte en midlertidig stopper fra mars 2020 til mai 2021.  Verdens mest- og lengst spilte teaterstykke er blitt sett av millioner av mennesker verden over og i London har Christies kriminalmysterium blitt en institusjon, på linje med Buckingham Palace, Big Ben  og Westminster Abbey.

Handlingen:

Ei gruppe mennesker sjekker inn på et vertshus litt utenfor London. Det er så kraftig snøvær ute at de blir isolert der. Så blir en person drept. Hvem kan morderen være?

- Agatha Christie var i sin tid overrasket over suksessen. – «Det er egentlig ikke skummelt. Det er egentlig ikke fælt. Det er egentlig ikke en farse. Men det har litt av alle disse tingene, og kanskje det tilfredsstiller mange mennesker», skal hun ha uttalt. 

På slutten av stykket bes publikum om ikke å avsløre slutten. Den engelske Wikipedia-versjonen er kritisert for å gjøre dette. Det førte til en konflikt mellom Wikipedia og Christies barnebarn. Fans skal ha forsøkt å få dette fjernet. Her skal talspersonen for Wikipedia ha sagt til The Daily Mail at det bare er å la være å lese avsløringa hvis man ikke vil vite morderens identitet. Vi røper ingen ting.

Praktisk:

Forestillingen spilles på ærverdige Folkvang på Jaren. Klikk her for kart. Billettpris kr. 300,- 

Spørsmål om billetter og rullestolplasser sendes til e-post Anne.sofie.aasheim@gran.kommune.no eller SMS 91784962