Lunner-dagen

Om arrangementet

Bli med på Lunner-dagen på Grua!

Lørdag 7. september inviterer Lunner kommune, Lunner frivilligsentraler, Grua utviklingsforum, Kirken i Lunner til aktivitetsdag for hele kommunen på Grua. 

- Det skjer mye spennende på Grua, og i år er det spesielt mye som skjer i forbindelse med 100-årsjubileet til Grua kirke. Derfor er det naturlig å legge Lunner-dagen 2024 til Grua. Vi håper folk fra hele kommunen blir med på en innholdsrik dag med mange aktiviteter, sier ordfører Harald Tyrdal.

Årlig Lunner-dag
I 2023 ble Lunner kommunes 125-årsjubileum feiret med en stor folkefest i og omkring Lunnerhallen. Tidligere samme høst samlet flere lag og foreninger seg om markeringen av kulturminnedager og Friluftslivets uke. 

Mange har i etterkant ønsket at slike folkefester i en eller annen form kan bli en årlig tradisjon. I kommunestyret i mai ble det vedtatt at vi skal ha en årlig Lunner-dag i kommunen. 

Det ene året arrangeres en «bygdedag», der de ulike grendene bytter på å være vertskap, med fellesaktiviteter, fokus på stedets særegenhet og kulturminner. Det andre året arrangeres en større «Lunnerdag» etter modell av 125- årsjubileet, med arrangement i Lunnerhallen, eller andre relevante felles arenaer. 

Politikerne har bevilget 100 000 kroner til Lunner-dagen i 2024.

Aktiviteter flere steder
7. september blir “hele Grua” tatt i bruk. Det vil bli aktiviteter og underholdning blant annet i den nye gymsalen, scene- og underholdningsinnslag på torget og stands-områder i umiddelbar nærhet.

I forbindelse med kirkejubileet lanseres boken «Grua: folk- og kirkebygging gjennom 100 år" på torget, med påfølgende historisk vandring forbi saga, stasjonen, butikkene i sentrum, Grua hotell og gjestgiveri, kalkverket, kirken, og ned til torget igjen. Klikk her for å forhåndsbestille boka!

Nærmere informasjon om aktiviteter, program og hvem som deltar kommer senere.

Kulturminnedager, Friluftslivets uke og kirkejubileum
Selv om Lunner-dagen er én dag, vil det være mange aktiviteter både før og etter - både på Grua og andre steder i kommunen.

I perioden 31. august til 8. september 2024 foregår de nasjonale aktivitetsukene Kulturminnedagene og Friluftslivets uke, og flere lokale aktører planlegger aktiviteter i denne perioden. Kirkejubileet har også flere arrangementer.

Her nevner vi noen (fullstendig program kommer senere):  

Fra 29. august inviterer Hadeland Teaterlag til «Blyverkspelet» i Vestbygda. Klikk her for billetter.

Den tradisjonsrike kulturminnedagen på Øvre Vestern på Grindvoll arrangeres søndag 8. september. Følg med på Facebook-siden https://www.facebook.com/ovrevestern

Grua kirke 100 år inviterer til «Kåseri, sanger og salmer: 100 år i samhold og søken» i Grua kirke lørdag 7. september, og har også andre arrangementer i samme periode. Her er programmet for kirkejubileet. Program og billetter for kirkejubileet finner du her: https://www.kulturhadeland.no/kulturkirke

DNT Hadeland og Barnas turlag planlegger Kom-deg-ut-dagen. Følg med på: https://www.dnt.no/hadeland

Blir dere med?
Lunner frivilligsentral har sendt ut invitasjon lag og foreninger i Lunner har fått invitasjon til å delta med stand eller underholdning. Næringslivet er selvfølgelig også velkommen til å delta. 

Mange har allerede meldt seg, men vi har plass til flere. Har dere allerede planlagt en aktivitet i perioden 31. august til 8. september, eller ønsker dere å bidra på aktivitetsdagen lørdag 7. september med stand, aktivitet eller underholdning?

Send oss informasjon innen 1. juli slik at vi kan jobbe videre med planleggingen: post@lunner.frivilligsentral.no

Både Lunner-dagen og alle aktiviteten som skjer denne perioden vil bli synlig i en felles aktivitetsoversikt på nettsiden til Lunner kommune, på kulturhadeland.no og i foreningsportalen til Lunner frivilligsentral.