Døds, LAN, UKM og mer

Er det én ting Aktiv sommer har vist oss, så er det ungdom med enormt mye guts, glede og prestasjon.

 

Bare se her:

 

Hadelandsmesterskap i Døds 2021 på Svea ble en formiddabel suksess for UngHadeland, med 48 dødsere og 590 innom badeplassen: Råtøffe kids, råtøff ungdom, flere verdensmestere og Norges tøffeste og fantastisk mange glade tilskuere.

 

Parallelt med dødsingen fant en litt annen form for prestasjon sted på Trivselshuset i Brua i Brandbu, i regi av Gran frivilligsentral UNG.

24 hrs. LANing. Forstå det den som kan.

 

Neste tilbud fra arrangøren er Chill, grill eller spill på ArenaGran og dagstur til Totenbadet.

 

Gikk du glipp av LAN-partyet, så har UngHadeland åpna et spillhus på ArenaLunner med det beste av det beste gaming-utstyret. Det arrangeres flere gaming-dager fremover.

 

I en verden som synes å være dominert av idrett og spill, så kreves det nok litt ekstra av foreldre å gi barn og unge en mulighet innenfor individuelle sjangre som kunsthåndverk, sang og musikk, eller kulturelle uttrykk som teater og dans.

Men se videoen om hva over 60 deltakere på 8 forskjellige tilbud under UKM-UKA på Hadeland kulturskole drev med. Avisen Hadeland publiserte også en fin billedserie.

De neste musikkaktivitetene er Sommeruke med musikk og Ministryk - en gratis mulighet til å prøve strykeinstrumenter for de minste.

 

Hva gjenstår da?

Så langt i sommer har det blitt arrangert 86 aktiviteter med over 2000 deltakere og publikummere.

I løpet av den siste ferieuka før skolestart vil det i tillegg til det nevnte bli arrangert tur til Tusenfryd, driftingkveld ved Gardermoen, motorcross på Lunner motorsportsenter, Barnas bruktmarked og skateskole med to norgesmestere som instruktører!

 

Dét fortjener en liten saltomortale.

Videoen er fra Idrettsuka med turn og fotball i regi av Gran IL.

 

Leirdueskyting i regi av Lunner jeger- og fiskeforening.

 

Klatring i Jevnakerhallen i regi av 4H Harestua og Jevnaker klatreklubb.

Her finner du alle billedseriene og videoen fra i sommer!

 

Publisert
09. august 2021
Skrevet av
Torstein Nybø